Vad är glasfiber?

Glasfiber är ett syntetiskt material som skapas genom att snurra ihop trådar av glasfiber för att bilda ett tyg. Detta tyg kan sedan användas i produkter som båtskrov, tennisbanor och andra strukturer. Glasfiberreningsprodukter används också för avloppsreningsverk för att bibehålla renheten i ytvattnet.

Produkter tillverkade av glasfiber är korrosionsbeständiga och kan enkelt formas till vilken form eller storlek som helst. Dessa produkter finns i många olika former, inklusive ark och stavar, och kombineras ofta med andra material som harts eller plast för att uppnå vissa egenskaper. Produkter som båtar som använder glasfiberark på utsidan behöver mindre underhåll än de som är gjorda av andra material eftersom de inte korroderar lätt. Dessa fördelar har gjort glasfiber till ett av de mest populära materialen för att bygga båtar.

Glasfiber består av två material: glasfibrer och harts. Det flytande hartset, som kan tillverkas av en mängd olika ämnen, som epoxi eller polyester, hälls över glasfibrerna och härdas sedan.

Glasfiber är ett mycket använt kompositmaterial som har vunnit popularitet de senaste åren på grund av dess låga kostnad och höga hållfasthet. Det är också lätt att arbeta med eftersom det blir smidigt när det värms upp.